Prototype Helsinki

Vaasankatu tapahtumien keskiössä?

2 kommenttia

Arkkitehdin laatimat kaupunkikuvalliset ja liikenteelliset lähtökohdat  Vaasankadun kävelykatukokeilulle löytyvät alla olevan linkin kautta.  Tässä tietoa tapahtumanjärjestäjille, yrittäjille ja muille, jotka ovat kiinnostuneet Vaasankadun ehostamisesta

KÄVELYKATU13

Helsingin kaupungin ohjeita tapahtumien järjestäjille

http://www.visithelsinki.fi/ammattilainen/tapahtumajarjestajat/tapahtumajarjestajan-ohjeet/tapahtumajarjestajan-ohjeet

Mainokset

2 thoughts on “Vaasankatu tapahtumien keskiössä?

 1. Moi!

  Vaikuttaa siltä, että ette ole Vaasankadun kävelykadun suunnittelijoina (ilmeisesti) ottaneet riittävästi huomioon alueen ns. demografiaa, saati sitä, miten paikalliset asukkaat itse suhtautuvat tällaiseen ”muualta tuotuun” ja heille käytännössä vain käskytettyyn hankkeeseen.

  Erikoista, että ette ole ottaneet lähtökohdista paremmin selkoa. Kannattaisi varmasti toimia niin, että yrittäisi selvittää jo etukäteen tällaisten kokeilujen kohteille, eli alueen asukkaille ja myös yrittäjille, mitä siitä heille seuraa.

  Nythän alueen asukkaat varsinkaan eivät tiedä, miten heidän tulisi toimia esimerkiksi tilanteissa, joissa he tarvitsisivat esimerkiksi invaliditeetista tai vaikkapa sairaustapauksesta johtuen – koska kuljetusta ei voi saada – edes invataksitkaan eivät voi noutaa kadun varrelta asuvia. Takseja on myös kivitetty, vaikka nämä lähinnä kuitenkin vain työtään tekevät henkilöt ajoneuvoineen eivät ole lähtökohtaisesti pahantahtoisia varmaankaan, vaan olisivat ajaneet sallitusti ko. kadun poikkikatuja pitkin. Tai yrittäneet hakea tai jättää asiakasta, joista monet oikeasti tarvitsevat kuljetusta – kuten invalidit ja vanhukset.

  Risteysalueilla on maannut ihmisiä estämässä kaikkea autoliikennettä ja kiviä on kasattu myös sallitun autoliikenteen tielle.

  Alueella toimivat yrittäjät ovat joutuneet menemään aamulla töihin vain huomatakseen, että heidän liikkeidensä edustat ovat kuin sotatilan jäljiltä, siivottomia, roskaisia, kusta ja paskaa on joka paikassa. Ikkunat on töhritty ja särjetty. Ei liene kovin vaikeaa arvioida, ettei tämä tällainen aiheuta yrittäjälle muuta kuin merkittävästi lisää työtä, harmia ja tulojen menetyksiä. Näinä aikoina ei tietenkään mikään hyvä juttu.

  Oletteko siis kokonaan unohtaneet kyseisen kokeilun suunnittelussa sen mahdolliset seurausvaikutukset niille, jotka joutuvat asumaan ja yrittämään Vaasankadulla paitsi kokeilunne ajan, myös vielä senkin jälkeen, kun tämä teidän ideanne ja kokeilunne toivottavasti päättyy. Onko tullut mieleen, että olette saattaneet tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Lisäksi huomauttaisin, että aloitussivunne tekstissä on kirjoitusvirhe: ”maaliksuu” tarkoittaa varmaankin maaliskuuta. Korjannette edes sen virheen.

  Lähetän tämän saman viestin myös Helsingin kaupungin päättäjille tiedoksi.

  Minusta olette epäonnistuneet, surkeasti.

  Terveisin,

  Hanna-Stina Ström
  Helsingistä
  E-mail: hanna.strom@gmail.com

  • Prototype Helsinki ei ole ollut mukana asian valmistelussa tai päätöksenteossa. Olemme tarjonneet apua kaupungille suunnitteluvaiheessa, jotta vuorovaikutusta kaupunkilaisiin päin saataisiin lisättyä. Järjestimme työpajan asiaa valmisteleville virkamiehille, jotta suunnittelussa osattaisiin ottaa huomioon eri toimintojen vaikutuksia kadun toimintoihin ja siellä asuviin asukkaisiin sekä yrittäjiin. Toisessa työpajassa suunnittelimme yhdessä asukkaiden, toimijoiden ja yrittäjien kanssa kadulle mahdollista toimintaa. Kävelykatukokeilun viestintä- toteuttamisvastuu ovat asianomaisilla virastoilla kuten kaupunkisuunnittelu- ja rakennusvirastolla. Palaute tulee ohjata myös pääasiallisesti siihen suuntaan.
   Invataksit ja niiden käyttäjät tietävät varmasti miten kävelykadulla toimitaan huolto-ajon puitteissa. Moni takseista on ymmärtääkseni käyttänyt Vaasankatua edelleen läpiajoon eikä siihen tarkoitukseen kuin mihin se olisi sallittu. Kivien heitteleminen ja risteyksissä makoileminen on yksittäisten kansalaisten tekoja, joita ei voi pitää missään olosuhteissa toivottavina. Yrittäjien tai asukkaiden elinolosuhteita ei varmastikaan yritetä hankaloittaa kohtuuttomasti tai tehdä niistä sietämättömiä.

   Kokeilua on kestänyt nyt 11 päivää eikä kokeilun lopullisista tuloksista voi olla vielä varmuutta.

   Palautetta voi antaa:
   http://www.ksv.hel.fi/keskustelut/aiheet/vaasankadun_kavelykatukokeilu
   https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/43680/lomake.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s