Prototype Helsinki

Tekijät

Bermuda Helsinki
Bermuda Helsinki tarjoaa ruohonjuuritason toimijoille mahdollisuuden järjestää omaehtoisia kulttuuritapahtumia Helsingin Kalasataman Konttiaukiolla. Bermuda edellyttää, että tapahtumat ovat pääsymaksuttomia, voittoa tavoittelemattomia, ikärajattomia ja kaikille avoimia.
Edustajat: Eeva Astala ja Timo Wright

Dodo ry
Dodo ry on vuonna 1995 perustettu suomalainen ympäristöjärjestö. Dodo käsittelee ympäristöongelmia yhteiskunnallisesti, turhaan yksinkertaistamatta; Dodossa yritetään välttää turhia vastakkainasetteluja ja tarkastellaan ympäristökysymyksiä laajasti, eri näkökulmista. Uusien ratkaisujen kehittäminen ja yhteistyö yllättävienkin tahojen kanssa on Dodolle tärkeää.
Edustaja: Petra Jyrkäs

Kallio-liike
Kallio-liike on Kalliossa ja sen liepeillä asuvien, työskentelevien ja oleilevien puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhteisö, joka pyrkii vaikuttamaan kaupungin päätöksentekoon sekä järjestää kaikille avoimia yhteisöllisiä tapahtumia kuten korttelibileitä ja puistokirppiksiä.
Edustaja: Jaakko Blomberg, Mia Lehti

Made in Kallio
Made in Kallio avasi kesällä 2012 tulevaisuuden tehtaan ensimmäisen prototyypin Helsingin Vaasankadulle. 350m2 tiloihin on kerätty iso kirjo erilaisia työpajoja kuten kenkäpaja, pyöräpaja, elektroniikkapaja, ompelimo ja painotilat. Tiloissa toimii myös yleisölle avoin kahvila ja tehtaan myymälä. Made in Kallio laskee tekemisen kynnystä jakamalla tiloja, työkaluja ja ammattitaitoa taideteollisen osaamisen alueella ja on vertais- ja lähituotannon keskus.
Edustajat: Mia Lehti, Jon Sundell

Pixelache Helsinki
Pixelache eli ‘Pikseliähky’ on vuodesta 2002 toiminut monialainen kokeellisen taiteen, designin, tutkimuksen ja aktivismin organisaatio. Pikseliähky pyrkii luomaan kohtaamisia ruohonjuuritason tekijöiden sekä taiteen, tieteen ja yritysmaailman edustajien välille järjestämällä erilaisia tapaamisia ja tapahtumia ympäri vuoden.
Edustaja: Antti Ahonen

Punajuuri Block Party
Syyskuussa 2010 Helsingin Viiskulman liikenne pysähtyi kun ensimmäinen vapaaehtoisvoimin toteutettu korttelijuhla otti kaupunkitilan haltuun musiikin voimalla. Punajuuri pyrkii luomaan uusia ja yllättäviä kokemuksia kaupunkitilassa ja edistämään uutta yhteisöllisyyttä. Se pyrkii joka vuosi konkreettisesti raivaamaan uutta tilaa kaupunkilaisille julkisen sektorin ja kaupallisten toimijoiden väliin.
Edustajat: Jon Sundell, Heta Kuchka

School of Activism
School of Activism on urbaani työpaja, joka jakaa tietoa, tuottaa ideoita ja saattaa ne teoiksi. Työpajat kokoavat yhteen erilaisia ihmisiä (kaupunkiaktivisteja, vaikuttajia, järjestöjä sekä uuden talouden ja julkisen sektorin edustajia), joiden tehtävänä on löytää uusia ratkaisuja kaupunkielämän haasteisiin sekä keksiä keinot niiden toteuttamiseksi.
Edustajat: Heta Kuchka ja Arto Sivonen

Siivouspäivä
Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä, joka muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt. Siivouspäivän idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen tapahtumaan osallistuja on oman tapahtumansa järjestäjä.
Edustajat: Jaakko Blomberg ja Pauliina Seppälä

Todellisuuden tutkimuskeskus
Todellisuuden tutkimuskeskus on Helsingissä toimiva, vuonna 2001 perustettu esitystaiteen ammattilaisten kollektiivi. TTK:n toiminnan lähtökohtina ovat todellisuuden havainnointi, kyseenalaistaminen ja aktiivinen uudistaminen taiteellisen toiminnan ja tutkimuksen keinoin sekä taiteen kentällä kehitettyjen työkalujen siirtäminen yhteiskunnan eri toimijoiden käyttöön.
Edustajat: Saara Hannula, Pekko Koskinen ja Sanna Uuttu

Töölö-liike
Töölö-liike tuo Helsingin vanhimpaan kaupunginosaan uutta ajattelua. Hiljaisena kaupunginosana pidetyssä Töölössä suunnitellaan yhteisiä tapahtumia, kaupunkisuunnitteluun liittyviä hankkeita ja tuodaan eri toimijoita yhteen.
Edustajat: Arto Sivonen ja Johanna Sumuvuori

WÄRK ry

WÄRK ry:n päämääränä on edistää ja vahvistaa luovuutta, kekseliäisyyttä ja kokeiluja tee-se-itse-kulttuurin kautta. Yhdistys järjestää vuosittaista WÄRK:festiä – tee-se-itse-kulttuurin festivaalia ja yhdessä tekemisen, oppimisen, innostumisen ja oivaltamisen juhlaa. WÄRK:festin ytimessä ovat vertaisoppimisen työpajat, työnäytökset, performanssit ja oivaltamisen tarinat. Yhdistys järjestää vuoden aikana muutamia festivaalia valmistelevia pre-WÄRK -yleisötapahtumia.
Edustajat: Sami Oinonen ja Nuppu Stenros

Mainokset